BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 107,50

3-daags Giethoorn arrangement op een prachtig landgoed

Buitengoed Fredeshiem Hotel

De Bult, Overijssel, Nederland

Buitengoed Fredeshiem Hotel

De Bult, Overijssel, Nederland

Op de grens van Overijssel, Friesland en Drenthe ligt op een prachtig landgoed van 14 hectare het gastvrije broederschapshuis Buitengoed Fredeshiem. Buitengoed Fredeshiem bestaat uit een hotel met 35 kamers en 7 zalen. U kunt voor een heerlijk diner terecht in het restaurant Vondel of een drankje  nuttigen in de zon op het prachtig terras. Het hotel beschikt over 7 comfortabele vakantiehuizen, boerderij Hiemsherne en groepsaccommodaties Stins en State.

Wandelen, fietsen, skelteren, jeu de boules spelen, klootschieten, mountainbiken, handboogschieten en tafeltennissen behoren tot de mogelijkheden. Een prachtige omgeving met volop mogelijkheden voor outdoor, recreatie, feestelijke- en zakelijke bijeenkomsten. Daarnaast biedt het hotel verschillende activiteiten voor een familiedag of teambuilding evenement. Een verblijf op Buitengoed Fredeshiem staat voor rust, ruimte, (culinair) genieten, privacy, modern comfort en ontmoeten! Parkeren kunt u gratis bij het landgoed. Het complex is rolstoelvriendelijk en voor de kleintjes is er een speeltuin. Huisdieren zijn ook van harte welkom. Er is een fietsenstalling, fietsverhuur en een E-bike oplaadpunt. Overal is gratis wifi beschikbaar.

De kamers hebben eenvoudige inrichting. De tweepersoonskamer is ca. 20 m² en heeft een badkamer met douche, toilet, televisie en een telefoon. De eenpersoonskamer is ca. 15 m² en heeft een 1-persoonsbed, een badkamer met douche, toilet, televisie en een telefoon.

Het hotel beschikt over mindervalide kamers.

Rondvaart Giethoorn
U vaart met een rondvaartboot door Giethoorn en meer ‘Bovenwiede’. De tijdsduur is +/- 1 uur. U zit warm en overdekt en er is een gids die over Giethoorn vertelt.
Opstap in Giethoorn. U gaat er op eigen gelegenheid heen en parkeren is op eigen gelegenheid.
Afstand De Bult – Giethoorn ca. 16 km.

Informatie

  • Check-in vanaf 15.00 uur
  • Check-out voor 10.00 uur
  • Internet gratis wifi
  • Parkeren gratis bij het hotel
  • Huisdieren Toegestaan, kosten € 7,50 per nacht, ter plaatse te voldoen.
  • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalidekamers: ja. Lift: nee. Kamers op begane grond: ja.
  • Fietsverhuur Het hotel biedt fietsverhuur.

De Bult / Overijssel

De faciliteiten op Buitengoed Fredeshiem zijn al net zo afwisselend als de omgeving. Op het snijvlak van de drie provincies Overijssel, Friesland en Drenthe treft u water, bos, heide, eeuwenoude stadjes en verstilde dorpjes. Denkt u aan het waterrijke Giethoorn, het brinkdorp Dwingeloo, natuurgebied De Weerribben, de oude stadjes Steenwijk of Blokzijl, enz. Buitengoed Fredeshiem ligt er middenin.

Giethoorn

Giethoorn is een waterstreekdorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland en ligt tussen Steenwijk en Meppel.  Giethoorn was tot 1973 een zelfstandige gemeente. Het ging toen samen met Wanneperveen, Blokzijl en Vollenhove deel uitmaken van de gemeente Brederwiede. Op 1 januari 2001 fuseerden de gemeenten Brederwiede, Steenwijk en IJsselham tot de gemeente Steenwijkerland. Het dorp telt 2630 inwoners en is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Het wordt wel het “Hollandse Venetië” genoemd. Giethoorn is langgerekt en bestaat uit drie buurten die steeds versprongen van elkaar liggen. In het noorden is dat het Noordeinde, dan volgt de Middenbuurt en ten slotte het Zuideinde. De Dorpsgracht is de centrale as van Giethoorn en eindigt in het zuiden in het Zuideindiger Wijde. De boerderijen en huizen zijn gescheiden door kavelsloten waarover vlonders liggen die de huispercelen verbinden. De bultrugboerderij is kenmerkend voor Giethoorn. De boerderij lijkt een bult te hebben doordat de schuur hoger is dan het woonhuis. Door de vervening ontstonden plassen en meren. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten. Vele huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die alleen via bruggetjes te bereiken zijn. De meeste van de meer dan 176 bruggen zijn privé-eigendom. De enige doorgaande verbinding door het oude dorp over land is een fiets- annex wandelpad dat van het Noordeinde naar het Zuideinde loopt en alleen door de Kerkweg tussen Noordeinde en Middenbuurt onderbroken wordt. Het voornaamste verkeer vindt plaats over het water. Het belangrijkste traditionele vaartuig dat hiervoor gebruikt werd, was de punter, voortbewogen met een punterboom (punteren). Tegenwoordig worden allerhande motorisch voortbewogen boten hiervoor gebruikt en wordt er nauwelijks nog gepunterd.

Nationaal Park de Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een nationaal-park in de Nederlandse provincie Overijssel, gemeente Steenwijkerland. Het nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het park is in 1992 gesticht. Toen heette het Nationaal Park  De Weerribben en omvatte het alleen De Weerribben  – een gebied van 3.500 ha, dat in beheer was bij Staatsbosbeheer. In 1996 werd het Europees diploma voor Natuurbeheer aan het gebied toegekend, dat sinds 2015 voor het hele gebied geldt. In 2009 werd het park uitgebreid met De Wieden, een ander Natura 2000-gebied, dat grotendeels in beheer is bij Natuurmonumenten. Het herstel van de ecologische verbinding tussen De Wieden en De Weerribben werd ter hand genomen en het nationaal park kreeg een oppervlakte van 10.500 ha (105 km²). Het landschap van De Weerribben en De Wieden is vooral ontstaan door vervening en riet teelt. Deze ontginnings- en exploitatiemethoden hebben geleid tot een mozaïek van landschapstypen en ecosystemen zoals meren, sloten, vaarten, rietlanden, hooilanden, weilanden, moerasbossen en trilvenen. De verschillende stadia van verlanding, van open water tot opgaand moerasbos, geven het gebied een grote ecologische diversiteit, waar zeldzame soorten planten en dieren zich thuis voelen. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden werden in 2002 otters uitgezet. Die kwamen in het gebied van nature voor, maar stierven in de jaren tachtig van de twintigste eeuw uit. Ze hebben zich sinds de herintroductie in 2002 weer in het gebied gevestigd, en van daaruit verspreid over andere delen van Nederland. In het nationaal park komt een zeldzame vlindersoort voor: de grote vuurvlinder. Het gebied is van belang voor tal van andere soorten dieren en planten.

 

Actie op kaart

Reviews

Anoniem

07.11.2023

Wij zijn van 21 okt tot 23 okt 2023 in de Bult geweest, hotel landgoed Ferienheim.
Dit is zeer goed bevallen. Een minpuntje: er werden honden toegelaten tot de eetzaal en dat vinden wij niet zo hygienisch.