BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 166,00

Hotel midden in het prachtige wandelgebied van Sauerland

Landhotel Sauerländer Hof

Eshole, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Landhotel Sauerländer Hof

Eshole, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Landhotel Sauerländer Hof ligt middenin het prachtige wandelgebied van Sauerland. Vanuit het hotel kunt u uren genieten van de omgeving.

In de ochtend schuift u aan voor een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s-avonds kunt u genieten van een heerlijk 5-gangendiner. Op zonnige dagen kunt u een drankje nuttigen op het sfeervolle terras van het hotel. Het hotel heeft een wellness met o.a. een sauna, solarium en stoomcabine. Tegen betaling zijn er diverse massage en beauty behandelingen te boeken. Verder kunt u in het gehele hotel gratis gebruik maken van de wifi en ook het parkeren is kosteloos op de parkeerplaats van het hotel. Huisdieren zijn tegen betaling van harte welkom in Landhotel Sauerländer Hof.

De kamers zijn ingericht met een 2-persoonsbed, zitje, TV, telefoon, kluis, radio en gratis wifi. De badkamer is uitgerust met douche en/of bad, wastafel, toilet, diverse toiletartikelen, een badjas en slippers. Helaas beschikt het hotel niet over mindervalide kamers.

Het zwembad is tot nader order gesloten.

Informatie

  • Check-in vanaf 12.00 uur
  • Check-out voor 11.00 uur
  • Internet gratis wifi
  • Parkeren gratis bij het hotel
  • Huisdieren Toegestaan, kosten €10 per nacht, ter plaatse te voldoen.
  • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn niet rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: nee. Lift: nee. Kamers op begane grond: ja.
  • Fietsverhuur Het hotel biedt geen fietsverhuur.

Eshole / Nordrhein-Westfalen

Eslohe is een plaats en gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in de Hochsauerlandkreis.  Vanuit het hotel is er een keur aan wandelroutes te vinden. Enkele andere uitstapjes hebben wij voor u uitgelicht.

Emperor William Monument

Het  Kaiser Wilhelm Denkmal is een monument ter ere van keizer Wilhelm I van Duitsland. Het ligt op de oostelijke flank van de Wittekindsberg, het oostelijke uiteinde van het Wiehengebergte bij de zogenaamde Poort van Westfalen. Het werd gebouwd tussen 1802 en 1806 in de provincie Westfalen. Het bouwwerk is circa 88 meter hoog en is vanuit de wijde omtrek te zien. Het monument is te bezichtigen en van hieraf heeft men een goed uitzicht op de stad Porta Westfalica en de Noord-Duitse Laagvlakte.

Schachtschleuse Minden

De schachtsluis van Minden werd tussen 1911 en 1914 gebouwd als onderdeel van de aanleg van het Mittelland-kanaal op de kruising van de Minden-waterweg als een noordelijke afdaling naar de Weser, waardoor de kortste verbinding tussen het Mittelland-kanaal en de Weser tot stand kwam. Het heeft een bruikbare kamerlengte van 85 meter en is 10 meter breed. Door de zijdelings aangebrachte, in de constructie geïntegreerde spaarpot met een vulcapaciteit van 7300 m³ (slechts 4000 m³ wordt in de Weser afgevoerd), in tegenstelling tot de zuidelijke afdaling via de bovenste en onderste sluis, was deze waterbesparend en was dus ten tijde van de bouw state of the art .

Museum Wäeschefabrik

De museumwasserij is een museum in de Oost-Westfaalse stad Bielefeld en toont de werkomstandigheden in een wasserette in het midden van de 20e eeuw op de oorspronkelijke locatie. Het museum heeft geen tentoonstelling in traditionele zin, maar is een toegankelijk monument. Achtergrondinformatie over de respectievelijke gebouwen en arbeidsomstandigheden wordt verstrekt op steles op de oorspronkelijke werkplekken. Een mediapresentatie bij de ingang van het museum visualiseert de geschiedenis van de oprichtende familie Juhl. Het museum is een uniek getuigenis van de industriële cultuur van de eerste helft van de twintigste eeuw; sinds 1964 zijn er geen wijzigingen in de inventaris. Machine- en kantoorapparatuur werd gebruikt zolang het nog te repareren was. Nieuw gekochte machines waren echter vaak up-to-date, omdat een contract met de naburige fabrieken van Dürkopp pre-series modellen had opgezet om ze in de praktijk te testen. In totaal herbergt de naaikamer meer dan 50 naai- en borduurmachines die tussen 1914 en 1962 werden gebouwd, voornamelijk van Bielefeld-fabrikanten zoals Dürkopp, Adler, Anker en Phönix, maar ook van Singer. Aangezien het museum grotendeels op vrijwillige basis wordt beheerd door een sponsorvereniging, is het alleen geopend op zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Gedurende de week kunnen leden van de sponsorvereniging op verzoek groepen bezoekers door de fabriek leiden. Een keer per maand vinden er open rondleidingen plaats door het omliggende Bielefelder Spinnereiviertel en door het gebouw. Ook demonstreren borduur- en naai demonstraties eenmaal per maand het gebruik van de historische machines. Tweemaal per maand en steeds vaker tijdens de schoolvakanties worden educatieve evenementen aangeboden waaraan kinderen kunnen deelnemen. Van lente tot herfst is er de “Kleine Cultuursalon” in het appartement van de ondernemer: hier herleeft de muziek- en literaire salon met muziek, cabaret, lezingen en lezingen.

Actie op kaart