BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 65,00

Bad Köstritz in Thüringen, bekend om zijn bierbrouwerij

Hotel Goldner Löwe

Bad Köstritz, Thüringen, Duitsland

Slippers
De slippers die u cadeau ontvangt bij een boeking kunnen alleen verzonden worden naar een adres in Nederland.

Reisadvies

Het actuele reisadvies van zowel de Nederlandse als Duitse overheid is te vinden op deze website:

https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer/coronamaatregelen-duitsland

De informatie kan per dag wijzigen. Wij raden u aan dit voor vertrek te controleren, zodat u weet welke voorwaarden er gelden aan reizen naar Duitsland.

Hotel Goldner Löwe

Bad Köstritz, Thüringen, Duitsland

Bezoek Bad Köstritz en ontspan in het traditionele Hotel Goldner Löwe. Het hotel, gebouwd in de 16e eeuw en rijkelijk gerestaureerd in art nouveau-stijl, biedt u een fijn verblijf in de stad bekend van de vier B’s- baden, bier, bloemen en barokmuziek.

In het restaurant en de historische kamer met open haard kunt u in een gemoedelijke sfeer genieten van specialiteiten uit de regio en de verfijnde internationale culinaire kunst. Een goede service en een kwalitatief wijnadvies zijn voor het restaurantteam vanzelfsprekend.

Ontspan in de eigen wellnessruimte van Hotel Goldner Löwe met sauna, whirlpool en solarium (de sauna is voorlopig gesloten in verband met reparatiewerkzaamheden).

Kies niet uit 36 kamernummers in het huis, maar ontspan in hotelkamers die de namen van Köstritz-persoonlijkheden, historische gebouwen en beroemde dahlia’s dragen. De kamers zijn voorzien van een televisie, een minibar en een eigen badkamer.

Informatie

  • Check-in tussen 14.00 en 22.00 uur
  • Check-out tussen 7.00 en 11.00 uur
  • Internet gratis wifi
  • Parkeren gratis bij het hotel (op basis van beschikbaarheid)
  • Huisdieren Toegestaan, kosten €10 per nacht, ter plaatse te voldoen (op aanvraag).
  • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: nee. Lift: ja. Kamers op de begane grond: ja.
  • Fietsverhuur Het hotel biedt geen fietsverhuur.

Bad Köstritz / Thüringen

Bad Köstritz is een stad in de Duitse deelstaat Thüringen, gelegen in de Landkreis Greiz. De stad telt 3.513 inwoners. De plaats is bij bierliefhebbers bekend door het Schwarzbier, dat hier sinds 1543 wordt gebrouwen door de Köstritzer Schwarzbierbrauerei. Een bezienswaardigheid in de stad is het Heinrich Schütz-haus; het geboortehuis van de gelijknamige componist aan wie in het huis een permanente tentoonstelling is gewijd.

Köstritzer Schwarzbierbrauerei

Is een brouwerij gevestigd in Bad Körtritz in Thüringen. Het bedrijf is een van de oudste brouwerijen van Schwarzbier, vermits de oorsprong van de brouwerij teruggaat tot 1543. Na de Tweede Wereldoorlog ging de brouwerij in Oost-Duitsland over in staatseigendom (Volkseigener Betrieb); ze was een van de weinige Oost-Duitse brouwerijen die bier voor export produceerde. In 1991 is de brouwerij overgenomen door de Bitburger Braugruppe.

Het Heinrich-Schütz-Haus

Is een museum en onderzoekshuis in Bad Köstritz in de Duitse deelstaat Thüringen. Het is het geboortehuis van de barokcomponist Heinrich Schütz. Sinds 1931 wordt aan Schütz herinnerd door middel van een plaquette aan het huis. In 1954 werd er een museum gevestigd en in 1985, tijdens het 400e geboortejaar van Schütz, werd in het huis een onderzoeks- en herdenkingsplek opgericht. Er is een museum ingericht dat herinnert aan het werk en leven van de componist. Sinds 1985 worden jaarlijks in de eerste helft van oktober de Köstritzer Schütz-Tage gehouden, later hernoemd naar Mitteldeutsche Heinrich-Schütz-Tage toen de samenwerking werd aangegaan met het Heinrich-Schütz-Haus in Weissenfels en enkele andere organisaties. Tijdens deze dagen worden allerlei concerten, lezingen, cursussen en andere evenementen georganiseerd.

Actie op kaart