BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 75,95

Prachtig monumentaal pand midden in historisch Amersfoort

Hotel de Tabaksplant Amersfoort ****

Amersfoort, Utrecht, Nederland

2 dagen Amersfoort

€ 75.95p.p.

 • 1 overnachting in een comfort kamer
 • 1 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • per kamer een fles Prosecco
 • bij incheck een VVV-gids met stadswandeling langs alle highlights van Amersfoort
 • gratis wifi
 • per boeking 1 Camelia zomershawl t.w.v. €29,50

Actievoorwaarden & kortingen

Dit arrangement is na boeking helaas niet te annuleren of wijzigen.

Kinderkorting bij 2 volbetalende personen op de kamer: op aanvraag via info@nuwegexclusief.nl
Toeslag 1-persoonskamer: 100%.
Toeristenbelasting: €2,45 p.p.p.n., ter plaatse te voldoen. 
Energietoeslag: €7,50 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen (verplicht van 1 oktober t/m 30 april 2024).

 • Niet beschikbaar
 • Selected
 • Beschikbaar
 • Afwijkende prijs

3 dagen Amersfoort

€ 145.90p.p.

 • 2 overnachtingen in een comfort kamer
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • per kamer een fles Prosecco
 • bij incheck een VVV-gids met stadswandeling langs alle highlights van Amersfoort
 • gratis wifi
 • per boeking 1 Camelia zomershawl t.w.v. €29,50

Actievoorwaarden & kortingen

Dit arrangement is na boeking helaas niet te annuleren of wijzigen.

Kinderkorting bij 2 volbetalende personen op de kamer: op aanvraag via info@nuwegexclusief.nl
Toeslag 1-persoonskamer: 100%.
Toeristenbelasting: €2,45 p.p.p.n., ter plaatse te voldoen. 
Energietoeslag: €7,50 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen (verplicht van 1 oktober t/m 30 april 2024).

 • Niet beschikbaar
 • Selected
 • Beschikbaar
 • Afwijkende prijs

Hotel de Tabaksplant Amersfoort ****

Amersfoort, Utrecht, Nederland

Hotel de Tabaksplant Amersfoort is gevestigd in sfeervolle statige monumentale panden, in het historische centrum van Amersfoort. Het hotel heeft 25 verschillende kamers onderverdeeld in 6 kamertypen. Daarnaast zijn er ook twee vergaderruimten, zes appartementen voor o.a. long-stay en beschikt het over een ruime, besloten stadstuin met een middeleeuwse waterput en terrassen.

De Tabaksplant is een gastvrij hotel voor zowel zakelijke als recreatieve doeleinden. U voelt zich er meteen thuis. Tijdens uw verblijf in Hotel de Tabaksplant Amersfoort geniet u van de”best of both worlds”.  Het historisch karakter van het hotel uit zich in de balken van de plafonds, eeuwenoude dakspanten, plavuizen en houten vloeren, originele vensters en traditionele gastvrijheid.

Het hotel ontleent haar naam aan de regionale tabakshandel in de 18e eeuw. Tussen Nijkerk en Amersfoort werd tabak verbouwd, dat onder het dak van nummer 15 werd gedroogd om later te worden verwerkt. In het tuinhuis is een historische gevelsteen verwerkt, die verwijst naar de tabakshandel. In de bodem rond het hotel zijn veel historische vondsten gedaan. Een bijzonder exemplaar is een middeleeuwse kookpot, een bronzen graap. U kunt deze pot bewonderen in de Coninckskamer.

Het hedendaagse comfort ervaart u onder meer door toepassing en gebruik van natuurlijke materialen, modern sanitair, gratis draadloos internet (free wifi) en de grenzeloze service en dienstverlening. In de tuin of tuinkamer kunt u genieten van een drankje en snack. Op verzoek kan men u uw volledige koude of warme lunch en diner verzorgen. Er wordt daarin samengewerkt met diverse cateraars en restaurants zoals Restaurant & Wijnbar Merlot, ‘t Bergpaviljoen en de Aubergerie. Het team van Hotel de Tabaksplant Amersfoort zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Het hotel ligt in een rustige straat in het noordoostelijke deel van het historische centrum van Amersfoort.  Deze stad in het midden van Nederland is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Uw auto kunt u ‘om de hoek’ parkeren in de parkeergarage “Flintplein” achter theater Flint. De luchthaven Schiphol bij Amsterdam is binnen een uur te bereiken. Vanuit uw hotel loopt u zo het centrum van Amersfoort in, met winkels, pleinen, culturele voorzieningen, historische monumenten en een keur aan restaurants. Het hotel biedt fietsverhuur. Parkeren kunt u, tegen betaling, op de openbare parkeerplaats. Huisdieren zijn in het hotel helaas niet welkom.

Hoewel alle kamers verschillend zijn, hebben ze gemeen dat ze bijna allemaal van alle gemakken zijn voorzien, zoals televisie, comfortabele stoelen, een kleine koelkast, thee en koffie en een persoonlijke verzorging set, badkamer met douche, toilet en wasbak. Ook op de kamer is de wifi kosteloos. Het hotel beschikt over mindervalidekamers.

Informatie

 • Check-in vanaf 14.00 uur
 • Check-out voor 11.00 uur
 • Internet gratis wifi
 • Parkeren Op de openbare parkeerplaats Flintplein, tegen betaling, ter plaatse te voldoen.
 • Huisdieren niet toegestaan
 • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: ja. (op aanvraag) Lift: nee. Kamers op begane grond: nee.
 • Fietsverhuur Het hotel biedt fietsverhuur.

Amersfoort / Utrecht

Beleef Amersfoort! Amersfoort is rijk aan historie die terugkomt in de vele monumenten, straatjes en grachten. Maar ook een bruisende stad vol evenementen, festivals en muziek evenementen. Amersfoort: toegangspoort tot… De oude stadsmuur heeft de bezienswaardige Koppelpoort als toegangspoort, die u leidt naar Amersfoort’s rijke geschiedenis, vernieuwende architectuur, musea, levendige winkelhart, groene gebieden en zomerfestivals. Historisch Amersfoort is een van de grootste monumentensteden van Nederland en dat voelt u wanneer u de middeleeuwse straten en historische gebouwen verkent. De grachten, muurhuizen en de Koppelpoort verwijzen nog altijd naar het Amersfoort van de 13e eeuw. Amersfoort, grachtenpatroon en moderne stad Het straten- en grachtenpatroon van nu is nog vrijwel hetzelfde als tijdens de ontwikkeling van Amersfoort. Ontdek de wonderlijke mengeling van een rustieke, oude, maar o zo verrassend moderne stad. Enkele bezienswaardigheden hebben wij voor u uitgelicht.

Koppelpoort

De Koppelpoort is een stadpoort in Amersfoort. Het is een combinatie van een land- en waterpoort. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Oost-midden nederlandse woord coppel wat gemeenschappelijke weide betekent. Het gebied buiten de Koppelpoort was een gemeenschappelijk gebied. De naam duidt dus niet op het feit dat de poort twee functies heeft. De poort bevindt zich aan de noordwestkant van de binnenstad, waar het grachtenstelsel de binnenstad verlaat en zich samenvoegt met de Flierbeeksingel en het later gegraven Valleikanaal en gaat het geheel van waterwegen over in de rivier de Eem. De naam Koppelpoort slaat op het gebied buiten de poort wat De Koppel werd en wordt genoemd. Het gebied deed dienst als gemeenschappelijke weidegrond o.a. voor de boerderijen die na de aanleg van de tweede stadsmuur binnen de muren waren komen te liggen. De Koppelpoort kon worden gesloten door middel van een dubbele tredmolen. Deze functioneert nog steeds. De Koppelpoort kreeg haar huidige aanzien tijdens de restauratie door Pierre Cuypers in 1885 en 1886. Cuypers verwijderde onder meer een verdieping tussen de beide poorten en verving deze door kantelen. Van 1969 tot 1993 was in de poort een poppentheater gevestigd. In 1996 werd de laatste restauratie voltooid. Deze is zeer terughoudend en met respect voor de oude bouwmaterialen en de begroeiing uitgevoerd. Hiervoor kreeg de gemeente Amersfoort de Europa Nostra Award uitgereikt. De Koppelpoort is in de stadswandeling van Gilde Amersfoort opgenomen. Gasten kunnen zelf in de tredmolen het schot in beweging brengen.

Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis is een museum in Amersfoort over het leven en werk van kunstschilder Piet Mondriaan.  Het museum bevindt zich in het geboortehuis van Mondriaan, gelegen in de historische binnenstad van Amersfoort. De jonge Mondriaan bracht hier zijn eerste acht levensjaren door. De dubbele woning huisvestte ook de net gestarte lagere school voor Christelijk-Nationaal Onderwijs, waarvan de vader van Mondriaan hoofdonderwijzer werd. Het woon- en schoolgedeelte zijn tijdens een restauratie weer samengevoegd tot een geheel. Van 1953 tot 1980 is het gebouw in gebruik geweest als kerk van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Daarna raakte het pand aan de Kortegracht langzaamaan in verval, ondanks de status van rijksmonument. Op initiatief van architect Leo Heijdenkrijk en diens echtgenote Cis werden er plannen gemaakt om het gebouw op te knappen en er een museum te vestigen. In 1994 opende het Mondriaanhuis de deuren voor het publiek. Met op de benedenverdieping een permanente presentatie van het vroege werk van Mondriaan en diens verdere levensloop. De bovenetage van het museum bood tijdelijke tentoonstellingen van kunstenaars wiens werk is beïnvloed door het gedachtegoed van Mondriaan. Eind 2016 onderging het Mondriaanhuis een ingrijpende herinrichting.Sinds de heropening in maart 2017 staat het museum volledig in het teken van Piet Mondriaan. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van audiovisuele technieken, zoals video-installaties. Zo trekt de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar voorbij en ziet de bezoeker hoe Mondriaans werk geleidelijk veranderde van realistische landschappen, naar luministische taferelen tot de vooruitstrevende abstracte composities met de lijnen en vlakken in de primaire kleuren rood, geel en blauw. Inclusief de artistieke zoektocht die leidde tot de beroemde Victory Boogie Woogie. Bovendien wordt inzichtelijk welke invloed jazzmuziek, een grote passie van de Mondriaan, had op diens werk. Verder kan een kijkje worden genomen in Mondriaans op ware grootte nagebouwde atelier uit zijn periode in Parijs. Ook toont het Mondriaanhuis een aantal naturalistische werken uit de beginperiode van de schilder. Deze landschappen en stadsgezichten zijn afkomstig uit de collectie Esser.

De 3 Ringen

Stadsbrouwerij De Drie Ringen onthult de geheimen van Amersfoorts bier. Tijdens een rondleiding onder leiding van een professional wordt alles uitgelegd. En onder het genot van een lekker biertje wordt de dag afgesloten. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een bierproeverij. Daarvoor dient wel een afspraak gemaakt te worden. De brouwerij is daarnaast ook te gebruiken als trouwlocatie of voor een receptie. Dat is weer eens iets anders! In overleg worden er ook hapjes aangeboden. Kom gezellig eens langs om de fantastische bieren te proeven. Ook als u niet van bier houdt, bent van harte welkom!

Actie op kaart