BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 111,00

Romantisch kasteelhotel in de Eifel

Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus

Daun, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Beleef vorstelijke gastvrijheid binnen historische muren! In het hartje van de vulkaaneifel, hoog boven het kurstadje Daun, wacht een hotel voor bijzondere wensen op u…

3 dagen in een kasteel

€ 111.00p.p.

 • 2 overnachtingen
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • welkomstcocktail, bij mooi weer op het zonnige terras
 • gratis gebruik binnenzwembad
 • gratis gebruik sauna
 • gratis gebruik rustruimte Zur Linde met thee en water
 • per boeking 1 paar Camelia slippers t.w.v. €29.50

Actievoorwaarden & kortingen

De kamer in het arrangement is de standaard Burgkamer.

U kunt de kamer upgraden naar een hemelbedkamer (op aanvraag via info@nuwegexclusief.nl). Toeslag €30 per nacht.
De weekenden zijn alleen op aanvraag te boeken. U kunt per mail dan een aanvraag indienen via info@nuwegexclusief.nl

Kinderkorting bij 2 volbetalende personen op de kamer: t/m 1 jaar gratis, van 2 t/m 5 jaar €20 per nacht (alleen mogelijk in een hemelbed kamer).  
Toeslag 1-persoonskamer: €10 per nacht (op aanvraag, kamertype Maria Theresia met een 1-persoonsbed).
Toeristenbelasting: €1,50 p.p.p.n., ter plaatse te voldoen.

 • Niet beschikbaar
 • Selected
 • Beschikbaar
 • Afwijkende prijs

Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus

Daun, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Een buitengewoon hotel midden in het kuuroord Daun op een vulkanische kegel – in de driehoek Ahr, Rijn en Moezel – midden in het unieke
kratermeerlandschap van de Vulkaneifel.

Schlosshotel Kurfürstliches Amthaus is een voormalig jachtslot, dat tot het prinsbisdom Trier behoorde en staat op het steile basaltgesteente van een uitgedoofde vulkaan midden in de stad Daun, op de resten van de oude burcht. Het is centraal gelegen t.o.v. de bekendste wijnbouwgebieden van Ahr, Rijn, Moezel, Saar en Ruwer.

Het hotel beschikt over 28 zeer comfortabele kamers alle met douche/bad, wc, telefoon, haardroger en badjas, safe, stereoradio, flatscreen-tv en minibar. Exquise meubilair en antieke rariteiten bepalen de sfeer van de kamers. U kunt de kamer eventueel upgraden naar een hemelbedkamer (op aanvraag via info@nuwegexclusief.nl).

Als gast maakt u gratis gebruik van de wellness met een in de rotsen gebouwd overdekt zwembad, sauna en relax-ruimte Zur Linde.

Informatie

 • Check-in na 15.00 uur
 • Check-out voor 11.00 uur
 • Internet gratis wifi
 • Parkeren gratis bij het hotel
 • Huisdieren Toegestaan, kosten €15 per nacht, ter plaatse te voldoen. Honden zijn niet toegestaan in het restaurant.
 • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: nee. Lift: ja (de suite en 2 hemelbed kamers zijn niet per lift bereikbaar).
 • Fietsverhuur Het hotel biedt fietsverhuur. Kosten: €10 per stadsfiets per dag, € 22 per elektrische fiets per dag.

Daun / Nordrhein-Westfalen

Om de heerlijke vulkaaneifel te verkennen is Daun een prima beginpunt. Het vulkanische verleden heeft een stempel op de omliggende landschap gedrukt.

Op een korte afstand liggen de bekende 3 vulkaanmeren, Gemündener, Weinfelder en de Schalkenmehrener Maare. Hier zijn verschillende activiteiten mogelijk. Zoals waterfietsen, zwemmen, etc. ook is het mogelijk om rond de Maare te wandelen.

In de Vulkaaneifel zijn verschillende routes voor fietsers te vinden. Een route die u beslist niet mag missen, is de prachtige afdaling naar de Moezel. Deze fietsroute is ongeveer 60 kilometer bergafwaarts. Onderaan de route staat er een bus die u met uw fiets terug brengt naar Daun.

In Daun en omstreken zijn verschillende mooie wandelroutes. Op een kilometer afstand van Daun begint 1 van de mooiste routes namelijk het Lieserpadroute. Deze loopt helemaal door naar Manderscheid. Tijdens deze wandeling van 16 kilometer lang, langs de rivier de Lieser kunt u genieten van verschillende mooie uitzichten, rust, de natuur en mooie vogels. De route eindigt in Manderscheid en hier kunt u eventueel de bus weer terugnemen naar Daun.

De stad Daun, Kneipp- en geneeskrachtig mineraalbad, werd door zijn mineraalbronnen een van de belangrijkste kuuroorden in het hartje van de Vulkaaneifel. De stad ontwikkelde zich rond de stamburcht van de graven van Daun. Deze bronnen zijn nog steeds getuigen van de vulkanische activiteit. Want het binnendringende water van de neerslag vermengt zich met het agressieve vulkanische koolzuur en lost door dit procédé de mineralen uit gesteente op. Bij de interessante wandelingen stuit je overal op vulkanische kenmerken waarover vele sagen bestaan.

Een grote attractie in Daun is het Wild- & Erlebnispark. Het Wild- & Erlebnispark ligt midden in de Eifel in de buurt van de stad Daun in een ca. 220 ha. groot bos- en weidelandschap. Een 8 km. lange bosweg (autotocht) leidt u door dit mooie landschap van de »Vulkaneifel«. De grote ruimte maakt het voor de dieren mogelijk om te leven zoals in de vrije natuur, omdat de verschillende diersoorten zich vrij in het gebied kunnen bewegen en daarnaast ook het contact met de bezoekers kennen. Bij zes aangeduide tribunes (uitzichtspunten) langs de bosweg, kunt u uit de auto stappen en de dieren van dichterbij bekijken, fotograferen en ook voeren. Speciaal voer voor de dieren is in het park te verkrijgen.

De burchten van Manderscheid zijn een hoogtepunt in de Vulkaaneifel en zeker een bezoek waard. Deze bestaan uit de Oberburg en de Niederburg. Deze beide burchten symboliseren de geschiedenis van het gebied.
De Oberburg ligt op een vlak gemaakte rotspunt. Ze was omgeven door een driehoekige muur en bezat een donjon met vijf verdiepingen. De donjon is nu vrij toegankelijk en van bovenaf heeft men een prachtig uitzicht op de Niederburg en op het stadje Manderscheid. De Niederburg ligt op een rots in het dal van de Lieser. Het riviertje stroomt aan drie kanten rondom deze rots. Ook scheidt het riviertje haar van de Oberburg. De ligging in het dal had het voordeel dat men zo het verkeer in het dal kon controleren en in geval van nood zelfs het dal kon afsluiten.

Actie op kaart

Reviews

de heer en mevrouw Geerling

31.07.2023

Wij zijn gisteren teruggekomen uit Daun.
Hierbij willen wij even melden dat ons hotel
Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus geweldig was.
Zeer vriendelijke eigenaresse en personeel.
Veel informatie verkrijgbaar, iedere morgen tips en folders op onze ontbijttafel.
Schoon en netjes in een echte kasteelkamer.