BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 69,00

Drijvend hotel in het centrum van Rotterdam

H2otel Rotterdam ***

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Slippers
De slippers die u cadeau ontvangt bij een boeking kunnen alleen verzonden worden naar een adres in Nederland.

Informatie omtrent Corona

Controleer voor vertrek alle belangrijke informatie in het reisadvies van het Ministerie van  Binnen- en Buitenlandse Zaken.

3 dagen, 2 nachten

€ 69.00p.p.

 • 2 overnachtingen
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • gratis upgrade
 • gratis koffie en thee faciliteiten op de kamer
 • gratis wifi
 • gratis stadsplattegrond
 • gratis fietsroute "Maasparcours"
 • per boeking 1 paar Camelia slippers t.w.v. €25 cadeau

Actievoorwaarden & kortingen

Kinderkorting bij 2 volbetalende personen op de kamer: Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis.
Toeslag 1-persoonskamer: 100%
Toeristenbelasting: 6.5% van het totaalbedrag.

Voer bij boeking in het veld ‘extra informatie’ in welke maat slippers u wenst te ontvangen. Wij sturen u de slippers per post.

 • Niet beschikbaar
 • Selected
 • Beschikbaar
 • Afwijkende prijs

H2otel Rotterdam ***

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Midden in het centrum van Rotterdam, maar rustig gelegen in de Wijnhaven, ligt het H2OTEL. Een drijvend hotel met 48 sfeervolle kamers op slechts enkele minuten lopen van de mooie Markthal. Stap aan boord en ervaar de bijzonderheden van een comfortabel verblijf op het water. Geniet van uw ontbijt, drankje of diner in het gezellige restaurant, ‘De Kantine van Janssen’, of tijdens zomerse dagen op een van de grote terrassen op het water. Mocht u Rotterdam vanaf het water willen ontdekken, huur dan een van de H2O-loungebootjes. Een volleerde kapitein loodst u door enkele kleinere havens en vertelt u over de bijzondere geschiedenis van Rotterdam, terwijl u geniet van een hapje en een drankje. Ook kunt bij de receptie een H2O-fiets huren en zo op uw gemak de stad te verkennen.

Het unieke karakter heeft het hotel te danken aan haar geschiedenis. Het hotel is gebouwd op een fundament van 5 zogenaamde lashbakken die oorspronkelijk van het Amerikaanse leger waren en aan de oevers van de Mississippi in de U.S.A. zijn vervaardigd. Ze zijn opgetrokken uit een zeer sterke composiet van kunststoffen en een nylon honingraatvulling. De kunststof moest ervoor zorgen dat er geen mijnen of bommen aan de wanden konden kleven. Samen met een lading oorlogsmateriaal zoals tanks en kanonnen zijn ze over de oceaan naar Rotterdam geduwd. Deze bakken zijn aangeschaft door de gemeente Rotterdam en neergelegd op de huidige locatie. Aan één van de bekendste architectenbureaus werd opdracht verleend om er een museum van te maken. Het museum met de naam ‘Schepen van verre landen’ heeft 5 jaar bestaan voordat het werd wegbezuinigd en er een kantoor van de ‘Wijkontwikkelingsmaatschappij’ in werd gevestigd. Ook deze maatschappij verdween en het museum werd verkocht aan ‘Steingoed Ontwikkeling’ die er na verschillende pogingen, uiteenlopend van een cultureel centrum tot aan feestzalen en een brouwerij, uiteindelijk in 2008 een hotel van heeft gemaakt.

Fun-fact: H2otel staat inmiddels bekend als “het hotel met de tent voor de deur”. De metamorfose van museum naar hotel gaf wel wat uitdagingen. Een hotel met 49 kamers is een stuk zwaarder dan een museum met een twintigtal kleine bootjes zoals prauwen en kajaks. Om het drijfvermogen te vergroten met circa 1,2 miljoen kilo zijn er holle elementen aan de onderzijde van het hotel aangebracht, wat nu nog te zien is aan de loopplanken rondom het hotel. Dit werk is uitgevoerd door duikers, wat een spectaculair beeld heeft gegeven tijdens de uitvoering.Nu is H2otel het drijvende boetiek hotel in het centrum van Rotterdam. H2otel biedt u een plek waar u zich kunt terugtrekken in een huiselijke en geborgen omgeving.  Zowel de vrijetijdsreiziger als de zakelijke reiziger zal snel verknocht raken aan de persoonlijke service, geweldige ligging en passende faciliteiten die H2OTEL biedt. U kunt in het hotel gratis gebruik maken van de wifi, parkeren, tegen betaling, o.v.b. beschikbaarheid. Huisdieren zijn in het hotel niet welkom. Om bij het hotel te komen dient u over een trap te lopen, het hotel is dus niet rolstoeltoegankelijk. Het hotel is wel voorzien van een lift beschikt over kamers op de begane grond.

De kamers zien er fris en gezellig uit met een 2-persoonsbed, bureau, koffie en thee faciliteiten en gratis wifi. De badkamer is uitgerust met douche, toilet en wastafel. Er zijn geen mindervalide kamers beschikbaar.

 

Informatie

 • Check-in vanaf 15.00 uur
 • Check-out voor 11.00 uur
 • Internet gratis wifi
 • Parkeren Bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid, kosten €17.50 per auto per dag. Ter plaatse te voldoen.
 • Huisdieren niet toegestaan
 • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn niet rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: nee. Lift: ja. Kamers op begane grond: ja.
 • Fietsverhuur Het hotel biedt fietsverhuur. Kosten: €8,50 voor 3 uur per stadsfiets en €12,50 voor 24 uur per stadsfiets.

Rotterdam / Zuid-Holland

Rotterdam is een havenstad in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. Rotterdam dankt zijn naam aan een dam in de rivier de Rotte. De stad ligt aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. De haven van Rotterdam was lange tijd de grootste ter wereld en is nog altijd de grootste en belangrijkste van Europa. Het havengebied strekt zich uit over een lengte van 40 kilometer en is een belangrijk logistiek en economisch centrum. Mede vanwege de havenindustrie heeft Rotterdam het imago van een arbeidersstad en kent de stad een zeer diverse bevolking, met opgeteld 174 nationaliteiten. Nadat de historische binnenstad grotendeels verwoest werd door een Duits oorlogsbombardement in 1940, is Rotterdam een bakermat geworden voor vernieuwende architectuur, waaronder de Erasmusbrug, de Kubuswoningen en een groot aantal wolkenkrabbers. Bekendheid geniet de stad daarnaast vanwege de  Erasmus Universiteit, de kunstcollecties van Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal en voetbalclub Feyenoord Rotterdam.

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is een museum voor beeldende kunst, gelegen aan het Museumpark in  Rotterdam. Het museum bezit creaties op het gebied van beeldende kunst, toegepaste kunst en design. De collectie tekeningen is een van de belangrijkste ter wereld. Boijmans Van Beuningen biedt een overzicht van Nederlandse en Europese kunst, van de vroege middeleeuwen tot in de 21e eeuw. Tot de collectie behoren onder andere de schilderijen ‘De kleine toren van Babel’ uit 1563 van Bruegel, “De drie Maria’s” van Jan van Eyck, en “Titus aan de lezenaar” van Rembrandt, maar ook de ‘Lippenbank’ van Salvador Dali. De instelling behoort tot de top van de Nederlandse kunstmusea. Het museumgebouw uit 1935, ontworpen in traditionalistische jarendertigarchitectuur, omvat naast tentoonstellingszalen een prentenkabinet en een bibliotheek.

Maasvlakte

De Maasvlakte, ook wel Eerste Maasvlakte genoemd ter onderscheid van de later aangelegde Tweede Maasvlakte, is een groot industriegebied dat is aangelegd in de Maasmonding. De vlakte ligt direct aan de Noordzee, ze maakt deel uit van de Rotterdamse haven en behoort tot de gemeente Rotterdam. De stad Rotterdam ligt echter 40 kilometer landinwaarts. De Maasvlakte is in de jaren zestig aangelegd. In 1973 meerden de eerste schepen af. De Maasvlakte is gebouwd door het leggen van een ringdijk waarbinnen zand uit de Noordzee werd opgespoten. Dit vormt nu de bodem van de vlakte. In het zand zitten nog veel fossielen. Het gebied is daarom populair bij fossielenzoekers.

Markthal

De Markthal in Rotterdam is een woon- en winkelgebouw met inpandige markthal, gesitueerd tussen de straten Dominee Jan Scharpstraat, Grotemarkt, Westnieuwland en Verlengde Nieuwstraat. De opening vond op 1 oktober 2014 plaats door koningin Maxima. Naast een overdekte markt herbergt het complex 228 appartementen, 4600 m² winkelruimte, 1600 m² horeca en een parkeergarage voor meer dan duizend auto’s.

Hierbij en overzicht van tips aan bezienswaardigheden en attracties in de omgeving.

 • Erasmusbrug 1.4 km
 • Witte de Withstraat 800 meter
 • Spido 1.1 km
 • Maritiem Museum 450 meter
 • Euromast 3 km
 • Diergaarde Blijdorp 5 km

 

Actie op kaart