BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 139,00

Logeren naast Paleis Noordeinde in Den Haag

Paleis Hotel Den Haag ****

Den Haag, Zuid-Holland, Nederland

Slippers
De slippers die u cadeau ontvangt bij een boeking kunnen alleen verzonden worden naar een adres in Nederland.

Paleis Hotel Den Haag ****

Den Haag, Zuid-Holland, Nederland

Paleis Hotel is een luxe 4-sterren boutique hotel gelegen in het historische Hofkwartier van Den Haag op steenworp afstand van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander.Het monumentale pand kent een zeer rijke historie die teruggaat tot in de 17e eeuw. Geheime gangen (tegenwoordig afgesloten) leidden vroeger naar het nabij gelegen klooster en de Oud Katholieke schuilkerk. Schrijver Louis Couperus logeerde hier regelmatig bij zijn oudere zus en haar man die het pand rond het einde van de 19e eeuw bewoonden. Hun kinderrijke gezin en stoet aan personeel vormden de inspiratie voor vele verhalen die zich afspelen binnen de muren van het huidige Paleis Hotel.De bruisende stad Den Haag biedt vele attracties op loopafstand van het  hotel, zodat u zich geen moment hoeft te vervelen. Kortom, mensen die houden van het goede leven zijn in het Paleis Hotel de koning te rijk! In het Paleis Hotel kunt u elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijt, een unieke combinatie van buffetvorm en a la carte.  Alleen de hoogste kwaliteit producten zijn goed genoeg. Van huisgemaakte granolas tot verse fruitsalade, van luxe vleeswaren tot Franse kazen en van verse broden van de warme bakker tot de meest verrukkelijke pastries. Uw favoriete eiergerecht wordt ter plekke voor u bereidt. Nederlands water ‘Eau Eau Den Haag’ staat voor u klaar op de kamer.Uiteraard bent u van harte welkom in de gezellige huiskamer voor een lekker drankje. Snuffel door de boeken in de oude Franse bibliotheek of speel gezellig een spelletje aan de grote familietafel. Voor het diner kunt u terecht in een van de nabij gelegen restaurants. Het hotel beschikt over een lift, een was- en strijkservice.Helaas zijn huisdieren niet toegestaan in het hotel. De kamers zijn voorzien van een comfortabel 2-persoonsbed, televisie, telefoon, gratis Wi-Fi, koffie/thee faciliteiten en een kluisje. De badkamers hebben een douche en/of ligbad, badjas en badproducten van de Scapa Home Collection.

 

 

 

 

Informatie

  • Check-in vanaf 14.00 uur
  • Check-out voor 11.00 uur
  • Internet gratis wifi
  • Parkeren op de parkeerplaats bij het hotel, kosten € 25 per auto per dag
  • Huisdieren toegestaan, tegen betaling
  • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalidekamers: nee. Lift: ja. Kamers op begane grond: nee.
  • Fietsverhuur Het hotel biedt geen fietsverhuur.

Den Haag / Zuid-Holland

Op een steenworp afstand van Paleis Hotel Den Haag ligt Paleis Noordeinde. Sinds 1984 is Paleis Noordeinde in gebruik als werkpaleis van de vorst. Elk jaar vertrekt vanaf hier op Prinsjesdag de koninklijke stoet naar deRidderzaal. Na de rijtoer komt de familie nog even op het balkon. De koning ontvangt er op woensdagen nieuwe ambassadeurs, die hun geloofsbrieven komen aanbieden. Dit gaat met enig ceremonieel gepaard. Zo is er muziek, een erewacht en wordt de ambassadeur per koets naar het paleis gebracht. Noordeinde werd verscheidene malen gebruikt als gelegenheid waar het Nederlandse volk afscheid kon nemen van de overleden prins Claus van Amsberg, princes Juliana en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Het was op de uitvaartdagen het vertrekpunt van de ceremoniële overbrenging van het stoffelijk overschot naar de grafkelder van Oranje-Nassau in de Nieuwe Kerk in Delft. Maar ook wordt het paleis bij vrolijker gebeurtenissen gebruikt. Zo lagen hier de felicitatieregisters ter tekening na de geboorten van de kinderen van koning Willem-Alexander, de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane. Op 16 augustus 2019 overleed prinses Christina in het complex van Paleis Noordeinde. Christina had bij leven een eigen appartement boven de Koninklijke Stallen.

Chinatown

Oorspronkelijk stond deze buurt – het huidige ‘Chinatown’ in Den Haag – bekend als de Haagse Jodenbuurt. Gedurende de Tweede Wereldoorlog kwam de wijk leeg te staan. In de jaren ’70 trok deze buurt vele Chinezen aan. Zij hebben de wijk letterlijk en figuurlijk nieuw leven ingeblazen. Zo vind je hier vele Chinese restaurants en winkels. Jaarlijks organiseert de Stichting Chinatown vele feesten – waaronder het Chinees Nieuwjaar en het Chinees Maanfeest – in deze wijk. Hier komen vele toeristen op af! Ook de onlangs gerealiseerde Chinese poorten – vervaardigd van originele bouwmaterialen – en de Chinese gezegden in de stoepranden, trekken vele bezoekers.

De Haagse Passage

De ‘Haagse Passage’ – opgenomen in de Top 100 van Nederlandse UNESCO monumenten – wordt beschouwd als het oudste winkelcentrum van ons land. In 1885 opende de ‘Haagse Passage’ haar deuren voor het publiek. Toen liep de passage van de Spuistraat naar het Buitenhof. Omstreeks het jaar 1929 heeft men de Hofweg aan dit winkelgebied toegevoegd. Kenmerkend aan de ‘Haagse Passage’ is de neorenaissance stijl. Deel twee – richting Hofweg – is gebouwd volgens een expressionistische stijl. Anno 2014 tref je hier nog altijd enkele oude winkels aan, zoals ‘Akkerman de vulpenspeciaalzaak’ en de postzegelhandelaar.

Hofjes van Den Haag

Bent u bekend met het begrip ‘hofje’? Een ‘hofje’ is een verzameling van kleine huizen, die gebruik maken van een gezamenlijke binnenplaats of –tuin. Men onderscheidt respectievelijk liefdadigheidshofjes, sociale woningbouwhofjes en exploitatiehofjes. Eerstgenoemde categorie bestaat het langst; in de 13e eeuw begon men in Nederland met het bouwen van liefdadigheidshofjes. Den Haag telt circa 200 hofjes, waarvan er 50 in Scheveningen staan. De meeste ‘Hofjes in Den Haag’ hebben geen naam. In 2002 heeft men het Haagse Hofjesberaad in het leven geroepen. Het doel van deze organisatie is het behouden en versterken van de woonfunctie van de hofjes.

Actie op kaart