BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 119,00

Midden in Cochem en direct aan de Moezel

Hotel Karl Noss.

Cochem, Rijnland-Palts, Duitsland

Cochem, naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad reeds van ver te zien is.

Informatie Duitse maatregelen Corona
In Duitsland geldt tot nader order de verplichting een mondkapje te dragen in alle openbare gelegenheden zoals winkels, bezienswaardigheden, benzinestations en ook in de openbare gelegenheden van het hotel. U dient deze zelf aan te schaffen.

Hotel Karl Noss.

Cochem, Rijnland-Palts, Duitsland

Hotel-Restaurant Karl Noss in Cochem ligt op een schilderachtige locatie aan de oever van de rivier de Moezel, tussen de steden Trier en Koblenz. U verblijft midden in het centrum van wijnstadje Cochem, bekend vanwege zijn wereldberoemde Reichsburg Cochem en de heerlijke Moezelwijnen.

De tweepersoonskamers in het arrangement hebben Moezelzicht en zijn gelegen in het bijgebouw (ca. 150 meter van het hotel). Het restaurant en de faciliteiten bevinden zich in het hotel. De kamers hebben een comfortabele boxspring bed, een zithoek, een lcd-tv, draadloos internet, badkamer met douche en toilet, haardroger en ADA cosmetische producten.

U kunt uw kamer upgraden naar een classic kamer in het hoofdgebouw, voorzien van een boxspring bed, een bagagerek, een lcd-tv, telefoon, radio, minibar (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, haardroger, make-up spiegel en ADA cosmetische producten.

Het hotel beschikt over een lift, maar deze begint op de 1e verdieping.  Dit is alleen per trap te bereiken (ca. 24 treden). Het bijgebouw heeft geen lift, maar er zijn 2 kamers op de begane grond (graag vooraf aanvragen per email.)

In restaurant Wintergarten (met uitzicht op de Moezel en de wijngaarden) geniet u van een elegant ambiance, mooi gedekte tafels en een hartelijke bediening. De verbondenheid met de mooie streek is ook zichtbaar op uw bord, dagelijks krijgt u verse seizoensproducten uit de omgeving geserveerd en daar hoort natuurlijk ook een lekkere streekwijn bij.

Geniet na van de dag met een bakje koffie of thee, lekker gebak, wafels of een van de vele soorten ijscoupes in Bistro Royal Café. Of les uw dorst met een glas wijn of een vers getapt biertje. Naast de bekende regionale Riesling biedt de bistro ook Franse wijnen, mousserende wijn en Bitburger pils van het vat.

Informatie

  • Check-in vanaf 15.00 uur
  • Check-out voor 11.00 uur
  • Internet gratis wifi
  • Parkeren kosten voor het parkeren zijn €7 per dag.
  • Huisdieren toegestaan, kosten €15,- per nacht, ter plaatse te voldoen. Graag vermelden bij boeking.
  • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn niet rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: nee. Lift: ja. Kamers op begane grond: nee.

Cochem / Rijnland-Palts

De beroemde burcht werd rond 1020 gebouwd. De burcht kwam in 1294 onder het gezag van de bisschop van Trier en deze liet het tot een sterke vesting uitbouwen. In deze tijd kreeg de stad eveneens muren en poorten. Om tol te kunnen heffen kon de Moezel met een ketting worden afgesloten. Wie erlangs wilde varen moest dus eerst betalen. In 1689 werd de burcht net als bijna geheel Cochem verwoest door Franse legertroepen. Een steile weg brengt u naar de Reichsburg. Boven is er het museum en kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de Moezel.

Naast de beroemde burcht is het oude gezellige marktplein Moezelromantiek ten top. Het belangrijkste middelpunt van Cochem met de mooie fontein (1767) omgeven door fraaie vakwerkhuizen en waaraan het raadhuis grenst. Het raadhuis deed na de bouw eerst dienst als ambtsgebouw voor de keurvorst van Trier. Het huidige barokke uiterlijk kreeg het in 1749. De alte Thorschanke, oude poortherberg uit 1625 geldt als het belangrijkste vakwerkhuis in het stadje. Het werd in 1689 niet verwoest tijdens de plundertochten van de Fransen. Uit de tijd van de middeleeuwse stadsvesting zijn een aantal mooie en belangrijke gebouwen bewaard gebleven. Van de verdedegingswerken zijn de Enderpoort (1350), de Balduinspoort de Muizenpoort behouden. Andere doorgangen zijn de Bachgassenpforte en de Kirchgassenpforte.

Al met al is Cochem een gezellig en karakteristiek Moezelstadje met alle kenmerken die daar zoal bij horen, waaronder: Wijn,steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en in het stadje zelf een marktplein en pittoreske straatjes en steegjes uit vervlogen tijden, met bezienswaardigheden als; vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Bij de brug ligt langs de Moezel een brede promenade met plantsoenen, winkels, restaurants en hotels.Met de stoeltjeslift is het mogelijk om naar één van de mooiste uitkijkpunten over Cochem te gaan, het Pinner Kreuz. Het bergstation bevindt zich ruim 250 m boven zeeniveau en is ook per voet goed bereikbaar. Per lift is natuurlijk comfortabeler en u geniet ondertussen van het mooie uitzicht.

Actie op kaart