BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 82,00

Hotel op een prachtig landgoed bij Eindhoven

Kapellerput ****

Heeze, Noord-Brabant, Nederland

Kapellerput ****

Heeze, Noord-Brabant, Nederland

Het 4-sterrren Hotel Kapellerput ligt in Heeze. Het rustgevende landgoed vormt een inspirerende plek. De creatieve interieurs in het sfeervolle hotel prikkelen, zijn eigentijds. Zowel binnen als buiten is volop ruimte voor werk en ontspanning. De gastvrijheid voelt vanzelfsprekend. U bent op uw gemak. U voelt zich er thuis.  Omdat het klopt! Iedere ruimte in Kapellerput is met oog voor detail ingericht. Anders dan anders. Gedurfd. Met natuur, mensen en communicatie als terugkerende thema’s. Designmeubilair. Unieke tapijten, prachtige verlichting en overal inspirerende, kleurrijke kunstwerken. Het gehele team doet er alles aan om die ene zin waar te maken. Uw bezoek aan het hotel gaat gepaard met een vanzelfsprekende gastvrijheid en een persoonlijke aandacht die u in alles terugvindt. In de keuken, aan de receptie, in het restaurant, de conferentiezalen en het hotel. U bent én blijft uw hele verblijf van harte welkom in Kapellerput.. Er wordt Earth water geserveerd en biologische- en streekproducten in  restaurant Cambium. De gerechten wisselen per seizoen. De hotelbar is de plek om tot rust te komen. Speel gezellig samen een spelletje ’30 Seconds’ onder het genot van een glas wijn of  één van de speciaal voor Kapellerput gebrouwen huisbieren KABAN of Inspiratorbier. De hotelbar beschikt ook over een groot terras met 80 zitplaatsen. Tijdens mooie dagen ook de ‘place to be’ om te genieten van een heerlijk buitendiner bereidt op de houtgestookte buitenkeuken van industrieel ontwerper Dick van Hoff.Het hotel beschikt over ee fietsenstalling, fietsen kunt u huren via het hotel. Er is een E-bike oplaadpunt en een motorstalling. Uw auto kunt u kosteloos parkeren op de parkeerplaats bij het hotel. Ook de Wifi is gratis in het gehele hotel. Het hotel heeft een lift, kamers op begane grond en is rolstoelstoegankelijk. Uw huisdier is helaas niet welkom in Hotel Kapellerput. De stijlvolle kamers zijn ingericht met een 2-persoonsbed, tv, telefoon en gratis WiFi. De badkamer bestaat uit een douche, toilet en wastafel. Het hotel biedt mindervalide kamers.

Informatie

  • Check-in vanaf 15.00 uur
  • Check-out voor 12.00 uur
  • Internet gratis wifi
  • Parkeren gratis bij het hotel
  • Huisdieren niet toegestaan
  • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: ja. Lift: ja. Kamers op begane grond: ja.
  • Fietsverhuur Het hotel biedt fietsverhuur. Inspirator Cruisers voor €10 per dag.

Heeze / Noord-Brabant

Vanuit het landgoed kunt u er lekker opuit met de benenwagen of op de fiets. Het hotel biedt gratis wandel- en fietsroutes. Enkel bezienswaardigheden in de omgeving van het hotel…

Strabrechtse Heide

Op het eerste gezicht denk je een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waar. Rond de vennen – het Beuven is het grootste ven van Nederland! – groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Ga eens door de knieën om deze en andere mooie bloeiers te bewonderen. Grote kans dat je ook een van de vele libellensoorten ziet – bij de vennetjes wemelt het ervan -, een heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad. Onder de schilderachtige luchten van de Strabrechtse Heide vind je een eeuwenoud landschap met dierenbewoners in allerlei soorten en maten. Wandel over het boswachterspad in Heeze-Leende en ontmoet de kempische heideschapen, het voorbij fladderende gentiaanblauwtje of ontdek het geluid van de heikikker in het voorjaar.

Kasteel Heeze

Kasteel Heeze is een van de laatste bewoonde kastelen van Nederland. Dit kasteel bevindt zich te Heeze. Het bestaat uit een middeleeuws deel, kasteel Eymerick en het in 1665 door de bekende architect Pieter Post gebouwde deel.Reeds in 1172 wordt melding gemaakt van de heerlijkheid. Het huidige kasteel is een statig, aan drie zijden omgracht gebouw uit 1660-1665. Het is ontworpen door Pieter Post, en eigenlijk bedoeld als voorgebouw van het eigenlijke kasteel. Omstreeks 1800 werd het vertrek boven de poortingang tot een ovale muziekkamer verbouwd. Toen zijn ook de wapens van de families Van Tuyll van Serooskerken en van Van Westreenen aangebracht. Deze vervingen het familiewapen van Snoeckaert van Schauburg. Het complex omvat tevens diverse bijgebouwen uit 1735. Ook is er een merkwaardig duifhuis. Dit is een duiventoren die, buiten het kasteel, op het landgoed staat. Achter dit kasteel ligt een ouder gebouw, dat een overblijfsel is van het oude kasteel Eymerick, uit de 15e eeuw en deels uit de 16e, maar vermoedelijk op oudere resten gebaseerd. Dit is een rechthoekig, gedeeltelijk onderkelderd zaalgebouw. Dit kasteel is gerestaureerd in 1912. Oorspronkelijk zou hier het eigenlijke 17e-eeuwse kasteel worden gebouwd, maar dit is nimmer voltooid. Hoewel het kasteel bewoond is, is het te bezichtigen. Het bevat een dertigtal kamers, waarvan een aantal fraaie stijlkamers. Genoemd kan worden een merkwaardige badkamer met een zeldzame badkuip, een gobelinzaal met 17e-eeuwse gobelins, waaronder enkele die taferelen uit het leven van Alexander de Grote voorstellen. Ook zijn er enkele fraaie schouwen te bewonderen. Het kasteel Eymerick is beschikbaar voor huwelijken en feesten, vergaderingen en bedrijfspresentaties. De uitgebreide bossen en heidevelden die vroeger tot het kasteel behoorden (Herbertusbossen, delen van de Strabrechtse Heide en de Grote Heide) zijn nu eigendom van Staatsbosbeheer  en het Brabants Landschap.

Eindhoven

Hoewel u op het eerste gezicht Eindhoven zou categoriseren als moderne stad, heeft het toch een 140-tal aan Rijksmonumenten. Met name in de wijk “de Bergen” ligt het aantal vrij hoog. in dit deel ligt ook het Wilhelminaplein wat bekend staat om zijn “bruine” kroegen. Het aantal parken, musea, kunstobjecten en historische bezienswaardigheden zorgen voor een levendige en gezellige stad waar veel te doen en te beleven is. Breng eens een bezoek aan Strijp, Het Prehistorische Dorp, van Abbemuseum of het Tom Smits Huis en zo zijn er nog meer bijzondere bezienswaardigheden te vinden in de stad. Natuurlijk kunt u ook lekker een dag gaan winkelen en daarna op een terras belanden.

Actie op kaart