BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 75,00

Gemoedelijk hotel in 's-Heerenberg aan de Duitse grens

Hotel de Lantscroon

s Heerenberg, Gelderland, Nederland

Slippers
De slippers die u cadeau ontvangt bij een boeking kunnen alleen verzonden worden naar een adres in Nederland.

Informatie omtrent Corona
Controleer voor vertrek alle belangrijke informatie in het reisadvies van het Ministerie van  Binnen- en Buitenlandse Zaken.

3 dagen inclusief 1 x diner

€ 75.00p.p.

 • 2 overnachtingen
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 1 x 4-gangen keuzemenu
 • gratis wandel- en fietsroutes
 • gratis parkeren
 • gratis wifi
 • per boeking 1 paar Camelia slippers t.w.v. €25 cadeau

Actievoorwaarden & kortingen

Kinderkorting bij 2 volbetalende personen op de kamer: Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis, kinderen van 3 t/m 12 50%.
Toeslag 1-persoonskamer: € 25 per nacht.
Toeristenbelasting: € 2 p.p.p.n. ter plaatse te betalen.

Voer bij boeking in het veld ‘extra informatie’ in welke maat slippers u wenst te ontvangen. Wij sturen u de slippers per post.

 • Niet beschikbaar
 • Selected
 • Beschikbaar
 • Afwijkende prijs

3 dagen half pension

€ 99.00p.p.

 • 2 overnachtingen
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2 x 4-gangen keuzemenu
 • gratis wandel- en fietsroutes
 • gratis parkeren
 • gratis wifi
 • per boeking 1 paar Camelia slippers t.w.v. €25 cadeau

Actievoorwaarden & kortingen

Kinderkorting bij 2 volbetalende personen op de kamer: Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis, kinderen van 3 t/m 12 50%.
Toeslag 1-persoonskamer: € 25 per nacht.
Toeristenbelasting: € 2 p.p.p.n. ter plaatse te betalen.

Voer bij boeking in het veld ‘extra informatie’ in welke maat slippers u wenst te ontvangen. Wij sturen u de slippers per post.

 • Niet beschikbaar
 • Selected
 • Beschikbaar
 • Afwijkende prijs

Hotel de Lantscroon

s Heerenberg, Gelderland, Nederland

Hotel De Lantscroon is een klassiek hotel, gevestigd in een monumentaal pand, op loopafstand van kasteel Huis Bergh, in de historische stad ‘s-Heerenberg.

Het hotel-gedeelte is gevestigd in een nieuwe aanbouw aan de achterzijde van het pand met een ruime vrije parkeerplaats die gratis is voor bezoekers.

De informatiehoek en het personeel staan u graag te woord voor een deskundig advies. De bar is met z’n bijzondere vloer, buffetkast en de smaakvolle inrichting een plek geworden waar u gezellig iets kunt drinken, maar waar de leeshoek u ook na een wandeling of fietstocht weer tot rust brengt.

In het restaurant wordt na een overnachting het ontbijtbuffet geserveerd en ontvangt u uw warme maaltijd aan een sfeervol opgedekte tafel. De entourage en sfeer van het hotel maken samen met een seizoensgebonden keuken uw lunch of diner tot een smaakvol geheel. Naast het restaurant bevindt zich de ‘steeds groeiende’ bibliotheek. Gasten die vaker terugkomen, laten regelmatig interessante boeken achter, die men thuis niet meer leest. Het is ook mogelijk in de bibliotheek te lunchen, dineren of gewoon te genieten van een heerlijk drankje terwijl u zich verdiept in een van de vele boeken.

In het hele hotel is de wifi gratis en parkeren kunt u kosteloos bij het hotel. U kunt uw fiets stallen in de fietsstalling en voor uw elektrische fiets is er een oplaadpunt. Huisdieren zijn, tegen betaling, van harte welkom in het hotel.

De kamers zijn eenvoudig en klassiek ingericht. Ze zijn voorzien van een 2-persoonsbed, tv, telefoon, kluisje en gratis wifi. De badkamers zijn uitgerust met een douche, toilet, wastafel en föhn. Het hotel beschikt over een mindervalide kamer en kamers op de begane grond.

Informatie

 • Check-in vanaf 14.00 uur
 • Check-out voor 10.30 uur
 • Internet gratis wifi
 • Parkeren gratis bij het hotel
 • Huisdieren Toegestaan tegen betaling, alleen op aanvraag.
 • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: ja. Lift: ja. Kamers op begane grond: ja.
 • Fietsverhuur Het hotel biedt geen fietsverhuur. Fietsen zijn te huur bij fietsenmaker Nijland, kosten €8.50 per stadsfiets per dag, €25 per elektrische fiets per dag.

s Heerenberg / Gelderland

U vindt Hotel de Lantscroon in een bijzondere streek. Het Montferland is ontstaan in de tweede ijstijd en is een heuvelachtig landschap, met weelderige bossen. De omgeving ademt nog altijd die eeuwenoude sfeer door de kastelen, monumenten en oude boerderijen er te vinden zijn.

Kasteel Huis Bergh

Huis Bergh is een kasteel in de stad ‘s-Heerenberg gemeente Montfertland. Huis Bergh was het stamslot van de graven van Bergh. Het Land van den Bergh was vóór 1486 een bannerij en vanaf 1486 (rijks-)graafschap Bergh. Huis Bergh is de grootste waterburcht in Nederland. De bouwgeschiedenis van het kasteel gaat terug tot het jaar 1250. Delen van het huis dateren uit de 14e, 15e en 17e eeuw. In de beginfase van de Tachtigjarige Oorlog had Huis Bergh veel te lijden van oorlogsgeweld. In 1735 brandde het geheel uit. Tijdens de Hollandse Zending tussen de jaren 1799 en 1842 was er een seminarie in Huis Bergh gevestigd. Het kasteel en alle bijbehorende bezittingen kwamen in 1912 in eigendom van Jan Herman van Heek, een industrieel uit Enschede. In 1939 werd een groot deel van het huis voor de tweede keer door brand verwoest. Dankzij de hulp van de plaatselijke bevolking kon veel van de inventaris worden gered. Nog in hetzelfde jaar begon de wederopbouw die reeds in de herfst van 1941 kon worden voltooid. Er is veel vroege Italiaanse schilderkunst te zien in Huis Bergh. Een zeer bijzonder werk is een paneel (de aartsengel Gabriël) uit de wereldberoemde Maesta van Duccio. Het schilderij werd in de 19e eeuw aan de collectie van het kasteel toegevoegd. Verder bevinden zich in de collectie enkele werken uit de school van Jheronimus Bosch, waaronder een Bruiloft van Kana. Huis Bergh herbergt ook een uitzonderlijke collectie middeleeuwse handschriften. De basis van de collectie werd gelegd door aankoop door genoemde Jan Herman van Heek van de Collectie F.W. Mengelberg in 1919. In de kasteeltuin en in de ontvangsthal worden regelmatig concerten gegeven. In 2016 werd de tuin (soms wel de ‘oudste tuin van Nederland’ genoemd) teruggebracht in de staat van 1727.

Neije Raethuys

Het Stadhuis van ‘s-Heerenberg, in Middelnederlands het Neije Raethuys genoemd is het sstadhuis van de voormalige gemeente Bergh, thans onderdeel van de gemeente Montferland, gelegen in de provincie Gelderland. Het gebouw werd in 1531 gebouwd ter vervanging van het Ailde Raethuys. Het gebouw is een rijksmonument. Van oudsher was dit stadhuis het bestuurscentrum van zowel de stad ‘s-Heerenberg als van het Land van den Bergh. Hier vonden de vergaderingen van de magistraat en van de geërfden van het Graafschap van den Bergh plaats. Daarnaast werd er recht gesproken. In de kelder bevond zich een gevangenis en heden ten dage staat er ter herinnering aan de geschiedenis nog steeds een schandpaal voor het stadhuis. De raadhuisklok uit 1526 werd in vroeger tijden gebruikt om de burgers bijeen te roepen voor vergaderingen en bijvoorbeeld bij rampen. Het raadhuis werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gerestaureerd. Anno 2010 heeft het Stadhuis nog slechts een beperkte functie als gevolg van de herindeling met de gemeente Didam  tot de gemeente Montferland. Het gemeentehuis van de nieuwe gemeente staat in Didam. Wel zijn er in ‘s-Heerenberg nog beperkte voorzieningen van de gemeente, zoals onder andere mogelijkheid te trouwen in de historische trouwzaal.

Winkelcentrum Centro Oberhausen

Het grote overdekte winkelcentrum Centro ligt aan de rand van Oberhausen dicht bij de snelweg en ligt op ongeveer een half uurtje rijden. Hier zijn meer dan 220 winkels, café’s, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Het winkelcentrum Centro heeft verschillende delen: Hauptstraße , Marktplatz, Marktweg, Parkallee, Coca-Cola-Oase ,Galerie en de Bunte Gasse. Alle bekende modeketens hebben in het winkelcentrum onderdak zoals H&M, Peek & Cloppenburg, Diesel en C&A en Colloseum. Verder zijn er veel restaurants en bars die tot laat in de nacht geopend blijven. Het ligt pal aan de snelweg en is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer en beschikt over 15000 gratis parkeerplaatsen. In de maand december heeft het winkelcentrum 3 grote kerstmarkten. Jaarlijks ontvangt Centro Oberhausen meer dan 23 miljoen bezoekers: Winkelen in Centro Oberhausen is niet alleen bij Duitsers populair ook Nederlanders winkelen graag in het grootste shoppingcenter van Duitsland.

 

 

Actie op kaart