BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 49,50

Midden in de natuur van de Drents-Friese bossen

Hotel Appelscha

Appelscha, Friesland, Nederland

Slippers
De slippers die u cadeau ontvangt bij een boeking kunnen alleen verzonden worden naar een adres in Nederland.

Informatie omtrent Corona
Controleer voor vertrek alle belangrijke informatie in het reisadvies van het Ministerie van  Binnen- en Buitenlandse Zaken.

Hotel Appelscha

Appelscha, Friesland, Nederland

Hotel Appelscha is een sfeervol hotel gelegen in het mooie Drents-Friese Wold. Een prachtig natuurgebied in Nederland zoals we die niet meer vaak zien. De gezellige stad Assen ligt op circa 18 kilometer van het hotel.

Het hotel ligt middenin de natuur, in een bosrijke omgeving. Ideaal voor rustzoekers, maar ook voor families met kinderen die graag de natuur ontdekken. Persoonlijke service van het personeel staat bij dit hotel voorop! De medewerkers vertellen u graag meer over de omgeving en mogelijke activiteiten.

Alle 34 kamers van Hotel Appelscha zijn voorzien van zachte bedden en een badkamer met gescheiden douche en toilet. Daarnaast is er een kluisje, een radio, een televisie en een draadloze internetverbinding. Komt u met het hele gezin naar Appelscha? Het hotel beschikt over genoeg ruimte voor de familie. Naast 2-persoonskamers zijn er ook 1-persoonskamers.

Na een inspannende dag door de duinen of bossen is er niets fijner dan neerstrijken in restaurant De Turfwinning. In de lounge of serre kunt u terecht voor een hapje of drankje. In de zomer is het heerlijk vertoeven op het terras. In de avond geniet u van smaakvolle gerechten, samengesteld door de chef-kok.

Informatie

  • Check-in vanaf 15.00 uur
  • Check-out voor 11.00 uur
  • Internet gratis wifi
  • Parkeren gratis bij het hotel
  • Huisdieren niet toegestaan
  • Rolstoeltoegankelijkheid De openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Mindervalide kamers: ja (op aanvraag). Lift: ja. Kamers op begane grond: ja.
  • Fietsverhuur Het hotel biedt geen fietsverhuur, maar er is een fietsenzaak op 30 meter van het hotel.

Appelscha / Friesland

Hotel Appelscha is dé ideale uitvalsbasis voor iedereen die van natuur en avontuur houdt. Zodra u het hotel uitstapt wordt u omringd door bossen, heide en zandvlaktes. U kunt er wandelen en fietsen, maar ook met de motor of auto door het mooie landschap toeren. Er is zelfs een speciaal klimbos voor de sportievelingen.

Het Drentse Friese Wold
Hotel Appelscha grenst aan Nationaal Park het Drenst Friese Wold. Dit natuurpark bestaat uit 6000 hectare zandvlaktes, heide, bos en duinen. Genoeg natuur dus om heerlijk in te fietsen en te wandelen. Wist u dat het park zelfs beschikt over maar liefst 130 kilometer aan wandelpaden? Grote kans dat u langs deze routes een aantal bewoners van dit natuurpark tegenkomt. U vindt er veel verschillende soorten vogels, zoals de moerasvogel en bosvogel. Maar u kunt ook veel zoogdieren bewonderen, zoals hazen, egels, eekhoorns en herten.

De Bosbergtoren
Het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold en de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken vanaf grote hoogte kan op de Bosbergtoren in Appelscha. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Op de plek waar de Bosbergtoren staat, leeft ook een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud. De drie hoofdtakken van deze kolossale boom zijn zichtbaar naast de toren. De rest van de boom is onzichtbaar, verdwenen onder de stuifduin.

Wat er nog meer te doen is
In Appelscha valt zoveel te doen. U kunt bijvoorbeeld ook een dagje naar de Heksenhoeve en de Hoolten Klinte, het onderkomen van de plaatselijke historische vereniging. U vindt er wisselende exposities. Geen dag is daar dus hetzelfde.

Liever een ander museum bezoeken? Ga dan naar het gevangenismuseum in Veenhuizen, het Zeemuseum in Frederiksoord of de museums van de valse kunsten in Vledder.

Maar u kunt er ook actief bezig zijn. Bij de Boerestreek ligt bijvoorbeeld een midgetgolfbaan en een klimbos. Hartstikke leuk dus tijdens een familievakantie met kinderen. Maar als volwassene kunt u ook van alles beleven. Wat dacht u van een balletje slaan op de nine-holes golfbaan Hildenberg?

Actie op kaart