BIJZONDER OVERNACHTEN VOOR
GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

€ 499,00

Romantische Rijncruise, Keulen, Heidelberg, Elsass, Strassburg, Mainz en Koblenz

5-daagse Romantische Rijncruise

Köln, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

5-daagse All Inclusive Rijncruise

€ 499.00p.p.

 • 4 overnachtingen in een 2-persoonscabine aan de buitenkant van het schip
 • welkomstcocktail met ontvangst door de kapitein
 • 4 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 4 x uitgebreide lunch met meerdere gangen
 • 4 x uitgebreid diner of buffet met meerdere gangen (1 x Captain's dinner)
 • dagelijks koffie en taart in de namiddag
 • middernachtsnack
 • dagelijks van 8-24 uur dankjes inclusief (huiswijnen, bier van het vat, alcoholvrij bier, soft drinks, sappen en koffie en thee
 • live muziek en voorstellingen aan boord
 • gebruik van de whirlpool, sauna en stoombad
 • dagkrant
 • €30 tegoedbon per persoon voor excursies
 • de excursiegelden zijn niet inbegrepen
 • per boeking 1 paar slippers van Camelia t.w.v. €25

Actievoorwaarden & kortingen

Kinderkorting: op aanvraag
Toeslag 1-persoonskamer: op aanvraag
Toeristenbelasting: niet van toepassing

 • Niet beschikbaar
 • Selected
 • Beschikbaar
 • Afwijkende prijs

5-daagse Romantische Rijncruise

Köln, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Geniet van een romantische cruise op de Rijn. U vertrekt vanaf de haven in Keulen richting Strassburg en dan weer terug richting Keulen. U reist aan boord van het luxe schip Alena. U wordt aan boord ALL inclusive verzorgd met de nodige maaltijden, snacks, koffie en taart, drankjes en snacks.
U overnacht in een luxe ingerichte 2-persoonscabine aan de achterkant aan de buitenkant van het schip. Er zijn kleine ramen (i.v.m. veiligheid niet te openen). Er zijn cabines met 2-persoonsbedden maar ook cabines met losse bedden. Tevens beschikt de cabine over een douche en toilet, airconditioning, flatscreen tv, radio, minibar, safe en telefoon. U dient wel rekening te houden dat u als het schip vaart wel het geluid van de motor kunt horen!

Op aanvraag kunnen we de cabine ook upgraden tegen een toeslag. Dit is op aanvraag te boeken via info@nuwegexclusief.nl

Het vaarprogramma is als volgt:

Dag 1  vanaf 14.30 uur kunt u inchecken in de haven van Keulen. 15.30 uur vertrek.

Dag 2 tot 14.00 uur Worms, bezichtiging Heidelberg en Schloss, 14.30 uur vertrek, 17.30-19.00 Mannheim
De universiteitsstad Heidelberg is één van de mooiste steden van Duitsland. De stad is zo mooi en historisch gebleven aangezien het in het 2e wereldoorlog niet gebombardeerd is. Boven de stad prijkt het schitterende romantische Kasteel wat nog dateert uit 1300. Na de bezichtiging van het kasteel, bezoekt u het schilderachtige historische oude centrum van Heidelberg wat nog geheel in barokstijl is. Het vervoer naar het kasteel en het centrum en weer terug naar de boot is georganiseerd per bus. Voor deelname aan deze excursie betaalt u €44 per persoon. (niet verplicht)

Dag 3 9.00 tot 19.00 uur Elsass, Strassburg
De Elsass is een Franse regio met tradities rijk gezegende plaats. U vindt hier honderden jaren oude vakwerkhuisjes, prachtige wijngaarden en veel bezienswaardigheden. Hier wort nog veel klederdracht gedragen. Ze leven hier met name van wijnbouw. U krijgt een rondleiding door deze mooie regio. Kosten €49 per persoon (niet verplicht)

Per bus en per boot verkent u de moderne stad Strassburg. U leert veel over de geschiedenis, de kunstschatten en eeuwenoude tradities. Het historische centrum behoort tot het Werelderfgoed Unesco. We bezoeken de schitterende klokkentoren. Daarna geniet u van een boottoch langs de schilderachtige vakwerkhuizen, het Paleis van Rohan en door de mooie sluizen die ook wel “la Petite France” genoemd worden. Per bus keren we daarna weer terug naar het cruiseschip.
Kosten €59 per persoon (niet verplicht)

Dag 4 09.00 – 12.00 uur Mannheim, tour door de oude stad met bezichtiging Mainzer Dom, Loreley, vanaf 18.00 uur Koblenz
U wordt op het schip opgehaald door een gids die met u naar het idyllische historische stadscentrum wandelt. Mannheim is een histrorische universiteitsstad. U vindt hier uhrige cafeetjes, prachtige vakwerkhuizen, een Romeinse tempel, de imposante Dom St Martin die 7 x is afgebrand is maar iedere keer weer herbouwd. Na individueel uw tijd te kunnen spenderen wandelen we terug naar het schip. Kosten €17 per persoon (niet verplicht)

Rond 18.00 uur komen we aan in Koblenz waar u wordt opgehaald door het stadstreintje. Het treintje rijdt u in 30-35 minuten rond in Koblenz langs alle interessante bezienswaardigheden van deze mooie stad. Kosten €10 per persoon (niet verplicht)

Dag 5 09.00 uur aankomst in Keulen en uitchecken.

 

Wanneer u in het jaar 2022 een ronde verjaardag viert, krijgt u €100 korting. Wanneer u in de maand dat u reist jarig bent, krijgt u €50 korting. Is dit het geval mailt u dan naar info@nuwegexclusief.nl

Informatie

 • Check-in vanaf 14.30 uur, de boot vertrekt 15.30 uur
 • Check-out 09.00 - 10.0 uur

Köln / Nordrhein-Westfalen

HEIDELBERG

Het stadje Heidelberg is beroemd vanwege het historische centrum, met als absolute trots Schloss Heidelberg. De ruïne van rood Neckartäler zandsteen torent boven de stad en de rivier de Neckar uit. Maar er zijn meer bezienswaardigheden in Heidelberg te zien. Daarnaast kun je een aantal leuke excursies maken in en rond de stad.

Het Kasteel van Heidelberg, of Schloss Heidelberg, zie je al van verre. Zowel in de stad als erbuiten. Het is gemaakt van Neckartäler zandsteen, waardoor het een rode kleur heeft. Het ligt zo’n 80 meter boven de vallei.

Het kasteel op de heuvel Königstuhl is nog steeds in een redelijke staat. Al wordt het gezien als een kasteelruïne. En je kunt het Kasteel van Heidelberg eenvoudig bezoeken. Je kunt het zelf ontdekken, maar ook met een gids een rondleiding volgen.

Wanneer het kasteel precies is gebouwd is onduidelijk. Al werd het kasteel in het jaar 1225 genoemd. Het kasteel kwam tot volle bloei tijdens de Duitse renaissance. Wat met name bij het Ottheinrichsbau te zien is. Dit is een van de paleizen van het kasteel en ongekend fraai. Dit deel stamt uit de 17e eeuw.

ELSASS Frankrijk
De Elzas is een voormalige regio in het uiterste noordoosten van Frankrijk. Het gebied behoort sinds de bestuurlijke herindeling van Frankrijk tot de nieuwe regio Grand Est. In het oosten grenst de Elzas aan Duitsland, waar zich de laagvlakte van de Rijn bevindt. Historisch gezien vormt Elzas de grens tussen de twee belangrijkste west-Europese culturen: de Franse en de Duitse. Er wordt Frans gesproken, maar veel plaatsnamen (en lokale gerechten!) geven je weer het gevoel dat je in Duitsland bent. Bijzonder! Prachtige oude stadjes als Colmar, Kaysersberg en Mulhouse doen op sommige plekken ook aan de mooiste Duitse vakwerkdorpen denken. Ten zuiden van de Elzas ligt Zwitserland.

STRASSBURG
De stad ligt aan de linkerkant van de Rijn, de rivier die op die plek de grens vormt tussen Frankrijk en Duitsland. Daarnaast ligt de stad ook op een splitsingspunt van de rivier de Ill. De stad staat bekend om zijn kerstmarkten, die hier ieder jaar in de wintermaanden plaatsvinden. Het is een echte studentenstad die genoeg te bieden heeft qua restaurants en barretjes. Daarnaast zijn er ook verschillende historische bezienswaardigheden die je in Strasbourg zeker gezien moet hebben. Zoals de Notre-Dame en het pittoreske La Petite France.

MAINZ
De binnenstad heeft voor toeristen genoeg bezienswaardigheden. De Dom is het belangrijkste monument van de stad. Aan de zuidkant van het centrum ligt de St. Stefanuskerk, die ook zeer belangrijk is. De glas-in-loodramen van deze kerk zijn ontworpen en deels zelfgemaakt door Marc Chagall. Carnaval wordt hier groots gevierd. De stad heeft een aantal musea die veel te vertellen hebben over het verleden, waaronder: het Gutenberg-museum, het Römisch-Germanisches Zentralmuseum en het Landesmuseum. In deze musea zijn onder andere Romeinse voorwerpen en beeldende kunst te zien. Ook zijn er genoeg kerken te bezoeken, zoals: de Sint-Petruskerk, de Sint-Quintinuskerk, de Sint-Stefanuskerk, de Maria ad Graduskerk en de Augustijnerkerk. Over de Rijn ligt de Theodor-Heussbrug, die ook het bekijken waard is. In de middeleeuwse straatjes van de binnenstad kan lekker gewinkeld worden. Voor de bekende merken zijn er het Brand-Einkaufszentrum en de Römerpassage. Tijdens de bouw van de passage werd een Romeinse tempel ontdekt, die gewijd is aan Isis en Mater Magna. Deze tempel is het bezoeken meer dan waard.

KOBLENZ
Koblenz is een prachtige oude Duitse stad aan de Rijn die één en al historie ademt. De geschiedenis loopt als een rode draad door de stad heen en dat is goed te merken tijdens een wandeling door Koblenz. In het centrum zijn talrijke oude gebouwen te vinden die een lust voor het oog zijn. Maar liefhebbers van shoppen komen hier ook aan hun trekken, want ook winkeltjes zijn veelvuldig in de oude binnenstad te vinden. Wie wat meer rust zoekt, kan langs het water wandelen of in het natuurschoon dat rondom de stad te vinden is. Dat wordt voor iedereen genieten! Het monument Deutsches Eck is indrukwekkend vanwege haar afmeting. Het monument is namelijk bijna 40 meter hoog! Alleen al daarom weten veel mensen elke dag deze plek te vinden, om zich er te laven aan het door water omringde bouwwerk. Een fort uit de 19e eeuw: dat is Fort Ehrenbreitstein. Het ligt op een heuvel aan de Rijn. Er is onder meer een museum in het fort te vinden. Vanaf het imposante fort hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het imponerende landschap.

Actie op kaart